stöd oss

Skrivet: 10 januari, 2023

Spring Göteborgsvarvet för Ung Cancer 2023

Häng med oss och gör skillnad för unga vuxna som lever med eller nära någon med cancer!  Ung Cancer har sedan 2016 varit med som en av GöteborgsVarvets utvalda välgörenhetsorganisationer och även i år kan du vara med och göra skillnad – på riktigt!

Tänk dig att du är 17 år och får ett cancerbesked. Du hör inte hemma på barnavdelningen men inte heller på vuxenavdelningen. Dina vänner förbereder sig för studenten och klivet ut i vuxenlivet, medan ditt eget liv har stannat upp. Eller att du är 22 år, blir sjukskriven efter cancerbeskedet men du kan inte få tillräckligt med sjukpenning eftersom att du endast haft ströjobb.Eller att du är 21 år och ditt syskon går bort i cancer. Du är den som står bredvid, den som ska vara stark, men du är också drabbad. 


Ung Cancer är en fristående ideell organisation för unga vuxna mellan 16-30 år som själva drabbats eller är nära någon som drabbats av cancer,  en grupp som ofta glöms i vården men där dom långsiktiga konsekvenserna av att leva med eller nära sjukdomen är enorma.  Ung Cancer ger därför socialt, ekonomiskt, rehabiliterande och individuellt stöd och fungerar som experter och en kompetensbank vad gäller situationen för unga vuxna. Genom föreläsare, utbildningar och som patient- och närståenderepresentanter i vården lyfts perspektivet för unga vuxna vad gäller situationen under och efter en cancerdiagnos och för närstående. 

Var med och gör skillnad för unga vuxna! Spring Göteborgsvarvet för Ung Cancer 2023!

Anmäl dig till Göteborgsvarvet 2023 här!

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag för anmälningsavgiften till motionslopp.

Starta en löparinsamling

Genom att starta en löparinsamling gör du ännu mer skillnad!

Du gör det möjligt för andra att ge en gåva och ge dig lite extra pepp på vägen. Ett perfekt sätt att komma igång eller kanske slå ett personligt rekord.

Starta en löparinsamling här!

Stöd vårt arbete!

Vi stöttar unga vuxna cancerberörda genom att minska ensamhet och erbjuda rehabiliterande och ekonomiskt stöd.

Bidra här!

Liknande inlägg

Närståendeläger i Hälsingland

Välkommen till Ung Cancers rehabiliteringläger för närståendemedlemmar! I höst anordnar Ung Cancer en långhelg för dig som närstående, tillsammans med...

Läs mer
Få stöd

Ung Cancer satsar på påverkansarbete i höst

Sommaren går mot sitt slut, och Ung Cancer laddar inför en höst med stort fokus på påverkansarbete. Therese Leijon, generalsekreterare...

Läs mer
Påverkansarbete

Lina deltog i Träning på dina villkor 2023 – ”Helt magiskt”

“Det har startat en process till ett hälsosammare liv och visat att jag visst kan träna” I våras var det...

Läs mer
Få stöd

Din gåva gör skillnad

Tack vare din gåva kan vi fortsätta minska ensamhet och ge personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd

Ge en gåva